Publikacije

10. 05. 2019.

"Diplomacy & Commerce" i "Cord" magazini

Celo izdanje "Diplomacy & Commerce" magazina možete preuzeti ovde u pdf fajlu.

Celo izdanje "Cord" magazina možete preuzeti ovde u pdf fajlu.

Navigator Business Center i Navigator Art Gallery – Konkurs

April 13, 2017.

Navigator Business Center i Navigator Art Gallery raspisuju konkurs za izradu idejnog rešenja slova O u reči NAVIGATOR kojom će biti obeležen prostor Navigator Business Center-a. Konkurs je otvoren do 28. maja 2017. godine.

Za više informacija o konkursu, preuzmite PDF

Fotografije i tehničke crteže možete preuzeti ovde.

LEED GOLD SERTIFIKAT ZA NAVIGATOR BUSINESS CENTER

Februar 27, 2017.

Navigator Business Center odlikovan je LEED GOLD Sertifikatom za novu gradnju (v2009), čime je postao prva zgrada u Beogradu koja je nagrađena u ovoj kategoriji. Izveštaj o sertifikaciji Navigator Business Center-a objavljen je i dostupan na sajtu http://www.usgbc.org/projects/navigator-business-center?view=scorecard

Standardi u modernom poslovanju se kontinuirano nadograđuju, a zdrava i udobna radna sredina je osnovni uslov za moderan biznis. Navigator Business Center je ovim sertifikatom potvrdio da je po svim parametrima kvaliteta apsolutni lider u Srbiji.

LEED GOLD Sertifikat sadrži rezultate tehničkog pregleda u nekoliko kategorija i predstavlja zvanično priznanje da je projekat u skladu sa utvrđenim zahtevima LEED sistema rejtinga, koji su kreirani od strane U.S. Green Building Council® (USGBC®).

U kategorijama koje potvrđuju kvalitet Navigator Business Center zgrade izdvajamo sledeće:

  • Projekat izgradnje Navigator Business Center-a je realizovan uz kontrolu erozije i sedimentacije (ESC) koji odgovara na zahteve 2003 EPA Construction General Permit (CGP)
  • Količina korišćenja vode je smanjena za 48,44%
  • Projekt je ostvario uštedu energije za 36,97%
  • 21,18% ukupnog građevinskog materijala je sačinjeno od recikliranih materijala
  • Zgrada se mehanički provetrava, a ventilacioni sistem ispunjava uslove ASHRAE 62.1-2007.
  • Lokacija objekta ima dvostruke tranzitne linije i ukupna frekvencija je 1713 vožnji dnevno.

Navigator Business Center i Navigator Art Gallery – Konkurs

April 13, 2016.

Navigator Business Center i Navigator Art Gallery raspisuju konkurs za izradu idejnog rešenja slova O u reči NAVIGATOR kojom će biti obeležen prostor Navigator Business Center-a. Konkurs je otvoren do 15. maja 2016. godine.

Za više informacija o konkursu, preuzmite PDF

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POČELA GRADNJA POSLOVNOG OBJEKTA KLASE A

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i izvršni direktor MPC Properties Thomas H. Villadsen svečano su položili kamen temeljac na Navigator Business Center

Beograd, 04. septembar 2015. –Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i izvršni direktor MPC Properties Thomas H. Villadsen svečano su položili kamen temeljac na mestu izgradnje poslovnog objekta klase A, Navigator Business Centra, čime je obeležen početak još jednog uspešnog projekta kompanije MPC Properties. Otvaranje ovog poslovnog objekta planirano je za 1. oktobar 2016. godine.

Gradonačelnik Beograda je, ovom prilikom, istakao da ova investicija predstavlja još jednu potvrdu da je Beograd, ne samo atraktivna truristička destinacija, već i mesto za dobar biznis.

„Naša prestonica će ovom investicijom dobiti novi poslovni kompleks po najvišim svetskim standardima, ali i dobar podsticaj za privrednu aktivnost u zemlji. Mi ćemo, kao grad, nastaviti da ulažemo napore i stvaramo povoljnu poslovnu klimu za investitore. Osluškujemo njihove potrebe, brzo i efikasno izdajemo saglasnosti i dozvole, kako bi ih i dalje podsticali da svoja finansijska sredstva ulažu u naš grad. Beograd zasigurno postaje grad novih poslovnih objekata, a siguran sam da će Navigator Business Center postaviti i nove standarde na tržištu“ – izjavio je na ceremoniji polaganja kamena temeljca gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je predstavnicima kompanije MPC Properties poželeo puno uspeha u daljem radu.

„Ovom investicijom odgovaramo na zahteve tržišta i zakupaca za objektom koji može da odgovori na sve izazove i potrebe savremenog poslovanja. Radovi se izvode po najvišim ekološkim, tehničkim i građevinskim standardima, kako bi zakupcima bio ponuđen moderan poslovni prostor i sigurna podrška njihovom biznisu. Očekujemo da Navigator Business Center postane sinonim za uspešno poslovanje i standardovog tržišta, i da će kao takav privući i one kompanije koje još uvek nisu prisutne na domaćem tržištu. Moram da izrazim zahvalnost gradonačelniku i njegovom timu na izuzetnoj saradnji i profesionalnosti koju su pokazali tokom realizacije ovog projekta, kao i na brzini dobijanja svih potrebnih dozvola. Poslovi upravljanja nepokretnosti povereni su kompaniji Confluence Property Management“, izjavio je Thomas H. Villadsen, izvršni direktor MPC Properties.

Lociran u središtu poslovnog dela grada, uz odličnu povezanost sa ključnim gradskim lokacijamai na samo 15 minuta od aerodroma Nikola Tesla, Navigator Business Center prostiraće se na ukupnoj površini od 22.000 kvadratnih metara, od koji će 14,700 biti namenjeno izdavanju. Zgrada će imati dva podzemna nivoa za potrebe parkinga, kao i prizemlje i osam spratova.Vrednost investicije procenjuje se naviše od 20 miliona evra.

Poštujući norme održivog razvoja, nova moderna poslovna zgrada u skladu je i sa najvišim LEED standardima i principima zelene gradnje, sa fokusom na optimizaciji potrošnje energije, što troškove zakupaca svodi na minimum. Zakupci mogu da izaberu kancelarijski prostor površine od 285 do 1.730 kvadratnih metara, a pogodnost objekta je i njegovafleksibilnost i tailor-made pristup, što zakupcima omogućava da svoj deo prostora urede u skladu sa sopstvenim potrebama i zahtevima. Novi poslovni centar obuhvatiće sve ono što je neodvojiv deo modernog poslovanja, a do sada je izdato preko 50 odsto prostora, a najveći zakupac je VIP mobile. Dodatna prednost investicije je ta što će u prizemlju poslovne zgrade biti organizovano i privatno obdanište za decu zaposlenih, sa kapacitetima za smeštaj 120 mališana.

Navigator Business Center raspolagaće i svojim garažnim mestima, sa ukupnim kapacitetima od 203 mesta, od kojih će 147 parking mesta biti raspoloživo u podzemnim garažama, dok će na otvorenom prostoru biti obezbeđeno 56 mesta za vozila.

Navigator Business Center predstavlja još jednu važnu investiciju u porfoliju kompanije MPC Properties pored Ušće Shopping Centra, Ušće kule, IMMO outlet centra, Shoppi Retail Parka u Subotici čija je gradnja u toku, kao i mnogih drugih poslovnih i stambenih prostora, građenih po najnovijim svetskim standardima